Mr. Japke Boelstra_OUD

jb_portret
Mr. Japke Boelstra

“Wie niet waagt, wie niet wint” is het motto van mr. Japke Boelstra (1975). Zij is geboren en getogen op het Groningse Hoogeland. Via het lbo, mbo, hbo is zij naar de universiteit gegaan. Ze heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen Nederlands Recht gestudeerd en politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In en buiten de rechtszaal kan Japke het praktische van beroepsonderwijs combineren met wetenschappelijke kennis. Op die manier komt ze tot de meest geschikte oplossing voor uw juridische probleem.

Japke weet wat ‘doorzetten’ is en is ‘niet voor één gat te vangen’. Ze zoekt naar gaatjes in de wet en alternatieve oplossingen. Het verhaal van haar cliënt ‘vertaalt’ ze graag op papier of in haar pleidooi. Nadat Japke als bezwaarjurist bij het UWV heeft gewerkt en als docent juridische vaardigheden en recht aan de Hanzehogeschool in Groningen is zij in 2006 beëdigd als advocaat. Ze is werkzaam geweest in Dokkum en Groningen. In 2013 heeft zij haar eigen kantoor opgericht in Middelstum, op het Groningse Hoogeland. Met ingang van 1 januari 2019 is haar kantoor gevestigd aan het Gedempte Zuiderdiep 135 in Groningen.

Japke staat stevig met de voeten in de Groningse klei en kijkt verder dan de Groningse horizon. Ze behartigt dan ook door het hele land de belangen van cliënten. U bent van harte welkom om vrijblijvend contact op te nemen met Japke voor het bespreken van de mogelijkheden om uw juridische belangen te laten behartigen.

“Twee weten meer dan één” is de stellige overtuiging van Japke. Daarom werkt ze veel samen met haar voormalig collega’s in Dokkum en Groningen. Ook werkt ze samen met medici, psychologen, reclassering etc. Ze neemt deel aan een jurisprudentiegroep om de actuele rechtspraak te bespreken en volgt veel meer cursussen dan de Nederlandse Orde van Advocaten verplicht stelt. “Van kennis kun je nooit te veel hebben” zei zij die van het lbo naar de universiteit is gegaan.