RTV NOORD – 30 juni 2016

logo

Advocaten: ‘Moord Jesse van Wieren was noodweer’

Rhowan P. en Desiree G., die ervan verdacht worden dat ze Jesse van Wieren uit Leens om het leven hebben gebracht, handelden uit noodweer. Dat zeggen hun advocaten donderdag tijdens de tweede niet-inhoudelijke zitting voor de rechtbank in Groningen.

Psychische overmacht
Japke Boelstra, de advocaat van de 27-jarige G., vindt het vreemd dat het Pieter Baan Centrum rapporteert dat haar cliënt de daad volledig kan worden aangerekend. Volgens Boelstra kampt de vrouw met te veel psychische problemen. Zo speelde haar alcoholprobleem een grote rol en was de druk, doordat haar vriend werd aangevallen, te hoog. De advocate meent dat er sprake is van ‘psychische overmacht’.

Haar verzoek om twee deskundigen opnieuw naar dit rapport te laten kijken, is door de rechtbank ingewilligd.

Geweldsexplosie door drank en drugs
Volgens de advocaten ontstond afgelopen Oudjaarsnacht in Kloosterburen door drugs- en alcoholgebruik een explosie aan geweld tussen de verdachten en Jesse van Wieren. Ook in het bloed van de 28-jarige Van Wieren zijn sporen van alcohol en cocaïne aangetroffen.

G. wilde Van Wieren van haar vriend Rhowan P. wegtrekken, aldus Boelstra. Ze had daarom met een stofzuigerslang geslagen en ze gaf de 26-jarige P. een mes om daarmee te dreigen.

Onderzoek naar gebeurtenissen
Wat er precies die nacht is gebeurd, wordt op dit moment onderzocht. Over drie maanden wordt de zaak, als niet-inhoudelijke behandeling, opnieuw aan de rechtbank voorgelegd.

Verdachten blijven vastzitten
Boelstra vroeg voor G. een voorlopige vrijlating, maar dit verzoek wees de rechtbank af. Beide verdachten blijven achter slot en grendel.

Voor het complete artikel KLIK HIER