RTV NOORD – 9 april 2021

logo

Boete van 500 euro voor vrouw die met beslagen ruiten iemand aanreed

Voor het veroorzaken van een ongeval waarbij een voetganger werd aangereden, is een 22-jarige vrouw uit Blijham veroordeeld tot een geldboete van 500 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van twee maanden.

Tegen de vrouw was een werkstraf van 120 uur geëist en een rijontzegging van zes maanden.

De vrouw bestuurde een auto, waarvan de voorruit deels nog beslagen was. Ze had het slachtoffer niet gezien, stelde ze twee weken geleden.

Condens
Het ongeval gebeurde op 4 december 2019 op de Turfweg in Blijham. De vrouw moest naar een training en erkende dat ze met beslagen ruiten de weg op reed. Eenmaal op de weg was de condens grotendeels weggetrokken.

Alleen de zijruiten waren nog beslagen. Het was al donker en daarom reed ze naar eigen zeggen met dertig kilometer per uur op de provinciale weg, waar ze met tachtig mag rijden. Plots hoorde en voelde ze ineens een klap. Ze had een man aangereden, die bij de weg liep met zijn partner en hun hond.

Gevaarlijk rijgedrag
Het slachtoffer werd met botbreuken en gebroken nekwervels overgebracht naar het ziekenhuis. De agenten constateerden dat de ruiten van de auto waren beslagen en maakten hiervan foto’s. Er volgde geen verkeersonderzoek. De voetgangers droegen een zaklantaarn en waren zichtbaar genoeg.

De rechter acht bewezen dat de vrouw gevaarlijk heeft gereden. Omdat de vrouw een auto bestuurde zonder voldoende zicht.

Voor het originele artikel KLIK HIER